Kasteelhof Buggenhout

Bouwen van een residentie met 18 appartementen

Opdrachtgever City Vlaanderen nv (Hero Construct nv)
Bouwplaats Buggenhout
Diensten Architectuur, Stabiliteit, Technieken, EPB, Infrastructuur, Projectmanagement
Sector Huisvesting
Budget AI € 2 106 375,00
Uitvoering AI 2 252 054,59
Oppervlakte Terrein 2 036 m²
Vloeroppervlakte gebouw 2 059 m²
E-peil 70
K-peil 29

De bestaande leegstaande industriële gebouwen werden integraal afgebroken, om plaats te maken voor een appartementsgebouw met 18 appartementen. De totale oppervlakte van het perceel is 20a 36 ca. In totaal bekomen we aldus een woondichtheid van ongeveer 88 woongelegenheden/ha, een normale woondichtheid i;g;v. appartementsgebouwen.

Het nieuwe gebouw werd ingeplant op de linkse perceelsgrens, zodat de bouwmogelijkheden van het links aanpalende perceel in de toekomst niet gehypothikeerd worden. Rechts van het gebouw wordt een bouwvrije strook gelaten van 4,00 m breedte, waarvan een groene bufferzone van 1,00 m breedte.

Voor de voorbouwlijn wordt de voorgevel van de woning op het rechtsaanpalende perceel overgenomen . Op het eigen terrein wordt parkeermogelijkheid voorzien voor 18 auto's, waarvan 14 plaatsen onder een carport en 4 parkeerplaatsen in de voortuinstrook loodrecht op de Kasteelstraat (op eigen terrein). het overig gedeelte van de voortuinstrook wordt voldoende voorzien van beplanting.

Ruimte voor de vuilbakken wordt eveneens voorzien achteraan op het terrein voor de appartementen op de verdiepingen en desgevallend in de tuinbergingen voor de appartementen op het gelijkvleors. De appartementen op het gelijkvloers hebben een privé tuin met terras, groenstrook en tuinberging.Deel deze referentie:

Meer info

Bel +32 52 33 85 00
Mail abetec@abetec.be